Anordna en pizzabuffé

21 juni 2020
jonas olsson

Vad är mysigare än att spontant bjuda in några kompisar och bjuda på något? Visst kan man ibland vilja planera lång tid i förväg, handla mat enligt långa listor, laga mat hela dagen och bjuda på något alldeles extra. Men helt ärligt; hur ofta orkar man det? Är inte hela grejen att ses, att få träffa sina vänner, ofta, utan att behöva slita i köket, och ruinera sig på dyra ingredienser? Ibland är det det enkla som gör det. Kommer du på samma dag eller dagen innan att det vore kul att ha en liten fest hemma? Gör det enkelt för dig och kolla in pizza leverans i Stockholm.

 

En pizza för alla

Det fina med att beställa från en pizzeria, till skillnad mot en lagad middag, är att det finns en pizza för alla. Lagar du något och du råkar ha vänner som är glutenallergiker, vegetarianer, veganer eller vad det nu kan vara, blir det svårt att hitta något som passar alla. Däremot, om någon är glutenintolerant, ja då beställer man en glutenfri pizza. Till vegetarianen blir det en pizza med grönsaker, osv. Det finns något för alla och ingen behöver sitta och vända på ett salladsblad och se ledsen ut. Det finns ett antal så kallade traditionella pizzor, med namn som är lika på alla pizzerior. Men samtidigt utvecklas pizzan ständigt och det finns en mängd nya varianter, med nya ingredienser.

 

 

Vilken är favoritpizzan?

När du bjuder in dina vänner, kolla vilken pizza de föredrar. Många är trogna sina gamla favoriter; Capricciosa, Vesuvio eller Quattro Stagioni. Men en del har börjat snegla åt nyheter som Pizza Bianco, som görs utan tomatsås. Det finns en hel del vegetariska pizzor också, med olika kombinationer av grönsaker och självklart kan man få en pizza med en glutenfri botten. Varje pizzeria brukar dessutom ha sin egen specialpizza.

Fler nyheter