En enkel svemester där resan förgylls med lunch i Simrishamn

08 juni 2021
mikael_barani

Det börjar vankas semestertider i vårt avlånga land. Äntligen dags att få se sig om efter nya upplevelser, eller kanske tidigare sådana som man gärna återbesöker. Vi människor är ju lite av vanedjur och många av oss uppskattar att åka tillbaka till platser där vi har haft trevliga upplevelser.
Man vet vad man får liksom, vilket är precis det som man vill ha ibland.

En billig semester med guldkant

För den som har tänkt att svemestra i år – alltså semestra inom Sveriges gränser – finns det gott om upplevelser att ta del av. Egentligen behöver man heller inte betala så mycket för dem, kanske mer än vad det kostar att transportera sig. För tar man med sig ett gammalt hederligt tält med tillhörande utrustning går det att uppleva mycket här i landet.
Vi har trots allt en allemansrätt som ger oss rätten att ansvarsfullt vistas på en annans mark, under något dygn eller så. Det viktiga här är just ordet ”ansvarsfullt”. Det gäller att sköta sig när man lånar någon annans egendom.

Med ett tält slipper man nämligen vissa kostnader för boende, vilket också brukar vara bland det dyraste bland utgifterna när man är ute och reser. Istället kan man lägga pengar på annat, som att unna sig en fin lunch i Simrishamn.
Visst kan det också var skönt att varva tältandet med en natt på hotell eller vandrarhem. Ibland är det skönt att bara få duscha av sig vildmarken.

Det klokaste är förstås att redan nu gå igenom utrustningen och kanske prova den över en natt för att se om allt fungerar. För det finns som bekant inte något tristare än att alldeles för sent upptäcka att något är sönder. Speciellt inte om det till exempel regnar och man måste kämpa mot vädrets makter samtidigt som man försöker reda ut en redan bökig situation.

Fler nyheter