Fixa smajlet med tandreglering

26 november 2021
lily_hansen

editorial

Allt för många går runt och lider i det tysta. Lider över ett dåligt självförtroende som kan grunda sig i en sådan sak som tänderna. Ingen ska behöva må dåligt över hur man ser ut. Men om det beror på tänderna så finns det en lösning. 

Har du problem med tänder som vuxit snett? Eller har det blivit stora glipor i tänderna? Då kan du behöva göra en tandreglering. Tandreglering är precis som det låter, man reglerar tänderna till det bättre. 

Har man stora problem är detta något som kan ingå i den fria tandvården när man är under 23 år. Är man äldre får man bekosta det själv. Men det spelar ingen roll vilken ålder du är i. För det är aldrig för sent att ta tag i det. 

En tandreglering kan vara vägen till ett bättre självförtroende. Inget mer gå och gömma sitt leende, för med det perfekta smajlet visar du det gärna.

 

image

 

Bättre sent än aldrig 

Många tar itu med sina tänder redan som unga, men alla gör inte det. Det kan även bero på att tandläkaren inte tycker det är tillräckligt så det ingår i tandvården. Det tar inte så lång tid att göra en reglering av tänderna, så det gör inget om man väntar. På cirka sex månader till två år kan du vara färdig med din reglering av tänderna. Då kommer tänderna vara precis så du önskat att de ska vara hela tiden. 

Regleringen gör man ofta med hjälp av tandställning. Låt inte det avskräcka dig. Det finns idag andra lösningar än den vanliga tandställningen i metall. Det gör inte ont att sätta in den, men många upplever att det kan spänna lite i början. 

En tandreglering är inte bara för din självkänslas skull, utan även för tändernas skull. Beroende på vad du har för problem, kan de bli skadade i längden.

Fler nyheter