Fördelarna med Invisalign

02 maj 2023
Helen Johansson

editorial

En effektiv behandlingsprocess

Invisalign är en typ av ortodontisk behandling som använder tydliga plastinriktare för att gradvis räta ut tänderna och är en osynlig tandställning. Många väljer Invisalign eftersom tandreglerna är nästan osynliga och behandlingsprocessen ofta är snabbare och bekvämare än traditionella tandställningar. Om du överväger Invisalign är det här några saker du bör veta om fördelarna med denna typ av behandling.

image

 

Bekvämare att bära

Invisalign är mindre synligt än traditionell tandställning
Om du är orolig för utseendet hos metallspännen kan Invisalign vara ett bra alternativ för dig. Justerarna är tillverkade av klar, BPA-fri plast, så de märks knappt när du bär dem. Du kan också ta bort tandställningen för att äta, borsta tänderna och använda tandtråd. Det innebär att det inte finns några matrestriktioner och att du kan upprätthålla en god munhygien under hela behandlingen

Invisalign är bekvämt att bära
En annan fördel med Invisalign är att tandställningen är mycket bekvämare än en tandställning av metall. Den släta plasten irriterar inte ditt tandkött eller dina kinder på samma sätt som metallfästen och trådar kan göra. Och eftersom du kan ta bort tandställningen när som helst behöver du inte oroa dig för obehag när du äter eller dricker varma eller kalla drycker

Invisalign-behandling är snabb och effektiv
Behandling med Invisalign tar vanligtvis 9-15 månader, vilket är kortare än traditionell tandställning. Du behöver också besöka din ortodontist mindre ofta för justeringar eftersom Invisalign fungerar snabbt och effektivt. Eftersom Invisalign inte använder sig av metallfästen eller trådar behövs det dessutom inga justeringar som kan vara smärtsamma.

Om du överväger ortodontisk behandling för att räta ut dina tänder kan Invisalign vara ett bra alternativ för dig. Justerarna är nästan osynliga, bekväma att bära och effektiva för att räta ut tänderna på kortare tid än traditionella tandställningar. Prata med din ortodontist om huruvida Invisalign är rätt för dig. Tack för att du läste!

Fler nyheter