Hamburgare på Östermalm sitter fint efter en klubbkväll

27 juni 2022
jonas olsson

editorial

En hamburgare i Östermalm. Kan det bli bättre? Efter en lång och svettig sväng på dansgolvet på Riche eller Spy Bar är det i alla fall mångas stora dröm i livet, att få sätta tänderna i en riktigt välstekt hamburgare från en bra grill. 

Hamburgare smakar nämligen som bäst när du är riktigt hungrig, och riktigt törstig. Pommes frites och Coca-cola, extra saltgurka. Mums! Så tänker i alla fall många krogbesökare. Och bara för att du befinner dig på Östermalm så ändras ju inte kroppens rent fysiologiska behov av fett och salt när du varit ute och klubbat.

Strunta i råbiffen – kör välstekt

Eftersom det är Östermalm du befinner dig på, kan man kanske tänka sig att vissa av dina kompisar ute på krogen vill att ni ska beställa in en lyxig råbiff eller någon annan klassisk rätt på fina restaurangers menyer. Men stå på dig. Vill du ha käk från grillkiosken, så vill du.

Skillnaden är faktiskt inte så stor mellan en råbiff och en hamburgare. Den sistnämnda är ju i princip den förstnämnda, fast stekt. Ordentligt, hela vägen igenom. Och serverad mellan ett par fluffiga bröd med massor med härligt kletig dressing och ketchup.

 

hamburgare Östermalm

 

Det är himla gott med hamburgare

Om du vill kan du ju alltid smita iväg ett tag. Låta ditt sällskap äta det de vill, och så går du iväg till grillen och får suget efter en välstekt hamburgare på Östermalm stillat. Sedan kan du lugnt gå tillbaka till klubben och dansa vidare med dina vänner. Sannolikt kommer du vara både mättare, gladare och rikare än polarna. 

En hamburgare är just mättande, god mat gör dig glad – och väljer du grillköket kommer du komma betydligt billigare undan än dina lyxlirare till kompisar. En massa härliga kronor kvar i plånboken, som du kan lägga på att ta en taxi hem till Farsta från Östermalm istället. 

Fler nyheter