Hitta tillbaka till dig själv med hjälp av en psykiatriker i Stockholm

03 november 2021
mikael_barani

editorial

Vi har länge levt i ett ytligt samhälle. Ytligt som i att vi har hyllat karriär, materiell framgång och vår fysiska utsida utan några förbehåll. Det gäller att vara rik, ung och lyckad för att verkligen vara en hel människa.
Dock, på senare tid, har en känsla av att något inte stämmer börjar smyga sig in i denna bild. 
Kanske är det så att det finns mer här i livet än att äga saker och att vara så upptagen som möjligt?
Kanske finns det alternativ, andra sätt att leva på, än det som gängse anses vara normen?

Vem är du under alla förväntningar?

För man kanske kan vara lycklig utan villa, vovve och Volvo? Kanske behöver man inte arbeta 40+ timmar i veckan för att vara en värdig människa i samhället?
Många av oss känner kallt till något annat, andra sätt att leva på som innebär att vi kan vara friare och inte (lika) uppbundna av sakerna som vi äger.

Att situationen är ohållbar är svenskens psykiska hälsa ett tecken på. Eller rättare sagt svenskens falnande psykiska hälsa.
För allt fler mår sämre i dessa tider samtidigt som vi aldrig har haft det så bra ställt rent materiellt.

Den som besöker en psykiatriker i Stockholm kanske slås av insikten som vi redan har nämt: att det finns andra värden här i livet än dem som vi tänker att vi måste sträva efter.
Om vi istället, för oss själva, omdefinierar vad som känns som ett utvecklande och inspirerande liv får vi också möjligheten till att börja sträva efter detta.

För kanske är det som sagt så att vår lycka ligger någon helt annanstans än vad vi hade trott. Kruxet är att vi inte kan få reda på detta om vi inte börjar utforska de där alternativen.
Det handlar trots allt om att du ska leva ett helt liv och inte bränna ut dig för stundens föreställda lycka.

Fler nyheter