Kärlek över ett glas rött

25 februari 2020
mikael_barani

Ah.
Det där bekanta ljudet av två glas som slår samman.
En romantisk middag med den som du håller om allra mest.

Det är viktigt att komma ihåg varandra, även när det kan vara som mest hektiskt i livet. För med jämna mellanrum behöver vi hinna av att stämma av med vår partner att vi är på samma planhalva. Det är förvånande lätt hänt att man faktiskt börjar glida ifrån varandra, även om man älskar den andra personen. 
Kanske låter det lite oromantiskt, men det är med kärleken som med musklerna: Använder vi dem inte så börjar de försvagas och tappa sin vitalitet.

Därför ska inte gammal hederlig ”kärleksträning” i form av middag och ett besök på en biograf underskattas. Visst är det en kliché, men det funkar. Det handlar egentligen inte så mycket om vad man gör tillsammans, utan att man gör något tillsammans. Det är en bekräftelse för oss själva och för varandra att det fortfarande är vi.

För det finns så mycket här i livet som drar oss från varandra, även om det inte är dessa aktiviteters uttalade syfte.

Så för att ta det tillbaka till början: Ljudet av två vinglas som skålar kan ibland vara precis det som behövs. Det där klingande ljudet är som en liten klocka som ringer för förhållandet och signalerar att det fortfarande är ni två som gäller.

Besöker du https://verovin.se/ kommer du dessutom att kunna hitta precis det vin som passar ert förhållande. Denna restaurang vid ena hörnet av Gävles stortorg har nämligen ungefär 400 olika sorters vin på lager.

Naturligtvis kan du återvända hit tillsammans med kompisgänget om du vill gå på vinprovning. Det är lätt att glömma bort att vänskap också är ett förhållande. Därför behöver man även se till att stämma av med sina vänner, nya som gamla, om livets stora och små.

Fler nyheter