Kinesisk medicin

14 oktober 2019
admin

Kinesisk medicin är en gammal tradition som använts i över 2 500 år. Filosofin grundar sig i ett holistiskt synsätt som används för att hålla både kropp och själ i balans. Man menar att om kroppen är i obalans då kan man kan bli sjuk eller få problem på diverse olika sätt med sin kropp. Kroppen hålls i balans med hjälp av en hälsosam kost, örter och akupunktur. Man kan väl kort och gott säga att målet är att leva i harmoni med både sin kropp och själ. Att energin i ens kropp flödar i balans runt i kroppen är viktigt. Inom kinesisk medicin kallas denna energi för Qi.

 

 

Akupunktur som behandlingsmetod

 

En behandlingsmetod inom kinesisk medicin är akupunktur. Nålar sätts i kroppens yttre skinn och stimulerar där det behövs. I kroppen finns det meridianer som kopplar samman alla kroppens organ och vid akupunktur så stimuleras meridianerna som i sin tur förbättrar funktionen i organen. När denna stimulans sker så balanseras kroppens yin och yang. Man får alltså en förbättring av kroppens Qi. Är man intresserad av att testa en behandling så finns det akupunktur i Stockholm. Visst vore det väl härligt med en ny härlig energi i kroppen!

 

Vilka åkommor kan botas med akupunktur?

 

Denna gamla behandlingsmetod kan bota eller lindra många åkommor. Metoden kan göra underverk vid olika typer av smärta och sjukdomar. Men också vid psykiska besvär som ångest och stress. Så akupunktur har möjlighet att lindra både fysiska och psykiska åkommor. Det kan också vara till fördel om man får hjälp vid sitt besök med andra metoder utöver sin akupunktur. För ibland behöver man ändra på sina levnadsvanor för att uppnå det bästa resultatet. Det kan handla om vilken kost man bör äta eller kanske behöver man ett avkok på örter anpassat för just det problemet man har.

Fler nyheter