Njut av vegetariskt till lunchen och orka mer

29 januari 2020
lily_hansen

Det händer väl att man ibland sticker ut på lunch och går till hamburgerkedjan. Det är bekvämt, man vet vad man får och det går ganska snabbt. Men hur mycket orkar man jobba sen på eftermiddagen? Och visst har pommes friten och burgaren snabbt sjunkit ner, tillsammans med blodsockret. Äter man en vällagad näringsriktig måltid mitt på dagen, så känner man sig piggare. Det är då så skönt att kunna gå och beställa på en vegetarisk restaurang, där allt är välkomponerat. Det doftar ljuvligt och näringen gör att du kan prestera resten av dagen. Som en bonus kan det hända att du hoppar över kakan till eftermiddagskaffet sen. Mättnaden efter en vegetarisk måltid håller sig ofta längre än efter ett mål snabbmat. 

 

Vegetarisk mat för miljön

Det finns en sak vi alla kan göra för förbättra vår miljö. Det är att minska på köttkonsumtionen. Genom att bara byta ut en dag i veckan till helt vegetarisk kost har du bidragit till att våra barn och barnbarn kan få växa upp i en renare värld. Vi vet idag att köttindustrin står för stora mängder utsläpp, så varför inte gå över till mer gröna alternativ? Man behöver inte gå all-in och bli vegan på heltid. Det kan räcka med att ibland gå ut och äta vegetariskt. 

 

 

Vegetarisk mat för att det är gott

Genom att gå ut och äta på vegetarisk restaurang då och då, får du inspiration till smaker och rätter du kanske inte tidigare har provat. De nya kombinationerna och råvarorna kan ge flera tips till vad man själv kan börja laga hemma. Plötsligt är din kundvagn fylld av rödbetor och kikärtor istället för skinka och köttbullar. Så befinner du dig i vår huvudstad, passa på att att gå ut oftare på Vegetarisk restaurang i stockholm. Grönt är skönt och jättegott. 

Fler nyheter