Örter hjälper kroppen

04 mars 2020
william_eriksson

Ibland är det svårt att få i sig alla de viktiga vitaminer och mineraler som man behöver för att kroppen ska fungera och komma i balans. Det bästa är att äta en så varierad kost som möjligt, men det hjälper inte alltid. Men har man hamnat i klimakteriet är det inte alltid att kosten kan underlätta de besvär som man kan uppleva. Det finns naturliga Örter i form av kapslar, som hos vissa fungerar mot de vanligt förekommande värmevallningarna. Men innan man provar en kur ska man vara noga med att kontrollera så att alla ingredienser är helt naturliga. 

 

Fråga er läkare om medicinen ni tar kan kombineras med naturläkemedel

Naturläkemedel godkänns även de av Läkemedelsverket, och det gör att man kan känna sig trygg med att handla på den svenska marknaden. Men man ska känna till att det inte alltid går att kombinera örter och naturläkemedel med receptförskrivna läkemedel. Vanliga växtbaserade kosttillskott med exempelvis johannesört och ginseng kan ge allvarliga biverkningar om de tas samtidigt med receptförskrivna läkemedel. För att vara säker på att medlen går att kombinera ska ni först rådfråga er läkare. 

 

 

Örter ska även de tas i rätt doser

Örter och naturliga läkemedel passar ofta bra att använda i början av en behandling, då de oftare är lite svagare. Men värt att veta är att de i ökad dos kan få en helt annan effekt. Kamomill blir man exempelvis trött och avslappnad av då man dricker en stor kopp te av örten. Men dricker man över en liter kan växten i stället göra så att man kräks. Därför behöver även örter och naturliga läkemedel användas med kunskap och även viss försiktighet. Då är det bättre att vända sig till ett apotek eller en butik som säljer örter och som har kunnig personal, istället för att handla anonymt på nätet från utlandet.

Fler nyheter