Tala dig fram till lösningen

14 maj 2020
william_eriksson

Samtalsterapi går ut på att få hjälp, råd och vägledning för att man själv ska lyckas lösa ett problem eller att må bättre känslomässigt när man genomgår en livskris. Detta uppnås genom trygga samtal med en terapeut. 


Vem kan ha nytta av samtalsterapi? Det är ju en del av livet att situationer och omständigheter går upp och ner som i en bergochdalbana. När detta händer behöver man kunna få tala med någon som lyssnar förstående och som erbjude goda råd om hur man ska gå tillväga. Samtalsterapeuten erbjuder även verktyg som du själv kan använda nästa gång problemet uppstår.

 

Specifika problem kräver specifika lösningar

I de flesta fall används samtalsterapi för att lösa specifika problem. Har det blivit en fnurr på tråden med chefen på jobbet och du känner dig orolig? Eller undrar du över hur man undviker heta diskussioner med sina familjemedlemmar varje gång man inte är överens om någonting? Det kan helt enkelt handla om att man känner sig förvirrad och osäker efter en stor förändring i livet såsom en skilsmässa, att man fått barn eller när barnen blivit vuxna och lämnar hemmet. Har du många tankar och känslor du skulle vilja bolla med någon så kan du få samtalsterapi i Malmö hos Samtalsterapeuterna.

 

 

Samtalsterapi online

Vid ett tajt schema eller en komplicerad familjesituation kan det bli svårt att boka tid för ett fysiskt besök. Många terapeuter erbjuder nu sessioner online. Det enda du behöver är en mobil, platta eller dator – helst med webbkamera – och en internetuppkoppling. Du bestämmer själv var du vill att samtalet sker, så att du känner dig så bekväm som möjligt. Det kan också vara praktiskt om du vill hinna med ett samtal mellan olika aktiviteter under dagen. Då kan du till exempel koppla upp dig till samtalet från bilen, vid en paus på kontoret eller under en promenad i parken.

Fler nyheter