Umgås med nära och kära

25 oktober 2019
admin

Ungdomens bröd

Vi är många som förknippar långa cafébesök, med oändligt påfyllande av kaffet (på tår ingår väl?) med gymnasietiden. Långa eftermiddagar i någon halvmörk lokal där man verkligen bara hade råd med svart kaffe. Nuförtiden när du hamnar på café eller konditori gör man det kanske mest för att man”behöver få i sig något”, eller för att vill ha sig sin morgonkaffe. Eller för att man behöver någonstans att sitta och arbeta. Kanske har ”umgänges fikan” hamnar alltför långt bak i vårt medvetande och vår prioritets ordning? 

Konditoriet då?

Ännu ”värre” ställt är det vår bild av konditorier. Kanske förknippar du de bara med inhandling av tårta inför ett kalas eller bullar inför ett möte på jobbet. Men, här vill jag slå ett slag för att fika på konditori! Det är något så himla, himla mysigt och gammeldags lyxigt med att göra det. Beställa en kopp varm, riktig choklad med vispgrädde och sitta med den i händerna och titta ut på höstrusket och mörkret som falller. Kanske imma på fönstren? Ser du det framför dig? Det gör jag 🙂 

Vårt land svämmar ju i princip över av härliga caféer och konditorier. Särskilt i städerna förstås, men är dte något som det kanske inte är jätte stor brist av på landsbygden så är det just detta. Bor du i Stockholm med omnejd är konditori i Huddinge eller dylikt ett bra val för familjemys med nära och kära en söndag efter en riktig långpromenad! 

Att umgås på café eller konditori, som under ungdomen, är otroligt underskattat tycker jag. Jag tycker du redan i dag ska bjuda med mormor eller pojkvännen eller bästa vännens dotter för lite höst mys så här när det snart är november. En känsla av att unna sig, utan att det för den skull behöver bli särskilt dyrt! 

Fler nyheter