Utelek på förskola i Östermalm

26 november 2021
jonas olsson

editorial

En förskola som ser till att barnen kommer ut i naturen, får näringsrik mat och blir sedda och lyssnade på, visst låter det bra? Varje barn är en egen, unik liten personlighet, och de bör få stimulans och kunskap, få leka och busa och utvecklas till harmoniska människor.

Det finns fristående förskolor som har tagit detta på allvar och som har ett hållbarhetstänk med sin verksamhet. Barnen får näring både för kroppen och själen, de lär sig naturens skiftningar och de vänjer sig vid att åka kollektivt ute på stan.

Viktigt att röra på sig

Ett barn ska också lära sig att vara en bra kompis, att kunna samarbeta och bidra till gemenskapen i gruppen. Det är viktigt att förskolan har aktiviteter som främjar denna sunda utveckling och bryter barns stillasittande framför tv och telefoner. Alla mår bra av att röra sig, och man blir sunt trött när man har vistats ute i friska luften en hel dag.

Det kan vara yoga, men det kan också vara andra aktiviteter där förskolan bidrar till barnens rörelseutveckling. Föräldrarna vet vad barnen gör genom att få information om alla aktiviteterna. Det är tryggt att mamma och pappa får feedback på vad barnen har lärt sig på förskolan.

 

image

 

Lokalkännedom och känsla för sin omgivning

När barnens värld vidgas och de får prova nya saker och besöka nya ställen, lär de sig att bli hemtama i Stockholm. Förskola i Östermalm är därför en bra början på en aktiv tillvaro, där man lär sig hitta och utforska både staden och naturen. De lär sig om djur, växter och träd, och sådant de träffar på vid sin vistelse utomhus.

Bra pedagoger är en förutsättning för en förskola där alla barn får chansen att utvecklas på ett bra sätt. Engagerad personal tar hand om barnen och lär dem bra vanor och rutiner.

Fler nyheter