Varför du behöver en spishäll med inbyggd fläkt

15 augusti 2022
Camilla Holmgren

editorial

När det gäller matlagning vill många människor ha flexibiliteten att kunna använda olika typer av kokplattor. Om du är en av dessa personer kan du överväga att köpa en spishäll med inbyggd fläkt. Den här typen av kokplattor har många fördelar som andra kokplattor inte har. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad en inbyggd spisfläkt är och varför det är bra att ha en sådan. Vi kommer också att prata om de olika typerna av hällar som finns tillgängliga och deras priser. Slutligen kommer vi att förklara varför det är viktigt att ha en inbyggd häll i köket.

Vad är en spishäll med inbyggd fläkt?

En inbyggd spisfläkt är en typ av spisfläkt som installeras i köksskåpen. Den största fördelen med en inbyggd spisfläkt är att den tar mindre plats än andra typer av spisfläktar. Detta beror på att fläktkåpan är gömd i köksskåpen, i stället för att ligga ovanpå spishällen som de flesta andra spisfläktar. En annan fördel med en inbyggd fläktkåpa är att den kan användas med alla typer av hällar, inklusive gas-, el- och induktionshällar.

Spishäll med inbyggd fläkt

Typer av spiskåpor

Det finns två huvudtyper av inbyggda spiskåpor: med kanaler och med recirkulation. Spiskåpor med kanal har en fläkt som släpper ut luften utanför av hemmet. Recirkulerande hällar har filter som renar luften och sedan cirkulerar den tillbaka in i köket. Koksland.se har ett brett sortiment av spishällar med inbyggda fläktar.

Pris

Priset på en inbyggd spiskåpa beror på vilken typ av häll du väljer. Kanalhällar är dyrare än recirkulerande hällar, men de är också effektivare när det gäller att avlägsna rök och lukter från köket.

Varför är det viktigt att ha en inbyggd häll?

En inbyggd häll är viktig eftersom den hjälper till att avlägsna rök och lukt från köket. Detta är särskilt viktigt om du har ett kök med öppen planlösning eller om du ofta har gäster. En inbyggd spisfläkt hjälper också till att hålla köket renare, eftersom den förhindrar att fett och rök fastnar på köksytor.

Fler nyheter