Mat från Italien

29 januari 2020
william_eriksson

Alla länder har sin matkultur som gör dem speciella och ett land som har en matkultur som verkligen blivit mycket stor och populär över hela världen är Italien. Den italienska maten är inte bara en matkultur som gör succé inom fine dining utan även som snabbmatsrestauranger av olika slag. Italiensk mat har blivit en del av den svenska kulturen så pass att den numera till och med ingår i det som ses som svensk mat och matkultur. Fredagarna må vara vigda till en maträtt från en annan matkultur men alla dagar är pizza-dagar för många människor numera.

 

Pizzeria Vesuvio vad får det lov att vara?

Den italienska pizzan är välkänd i hela världen och är så pass invävd i svensk vardag att även de minsta av byar har en pizzeria eller två. I städer har det också börjat dyka upp pastavagnar där pasta säljs färdig från disk med någon typ av sås. Snabbt och lätt för stressade lunchgäster. Men om man vill lära sig mer om det italienska köket så ska man besöka en italiensk restaurang där man får ta del av hela spektrat av vad landet har att bjuda, både gällande huvudrätter och de populära smårätterna som är signum i alla italienska hem.

 

 

Laga mat från hjärtat

Om man ser på matprogram så slås man av hur italienska restauranger alltid talar om att laga mat med passion. Mat som kommer från hjärtat. Även om en italiensk restaurang som https://www.ciaociaoiv.com/ kan ha snabbmat på sin meny så är det inte det som kännetecknar italiensk mat. Pastasåsen med tomater, som är grunden till många pastasåser inte bara får, utan ska stå och puttra väldigt länge för att få den där rätta smaken och fylligheten. Och den passionen som italienska kockar visar är ovanlig i andra kök men mer eller mindre ett måste på de italienska restaurangerna.

Fler nyheter